ukenru
mert-rozrakhovuye-na-zbilshennya-finansuvannya-eksportno-kreditnogo-agentstva

МЕРТ розраховує на збільшення фінансування Експортно-кредитного агентства

 • 8740 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Міністерство економічного розвитку і торгівлі розраховує на збільшення, в тому числі бюджетного, фінансування Експортно-кредитного агентства вже в цьому, або наступному році. Про це повідомила журналістам після засідання уряду заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, передає кореспондент УНН.

"Ми зараз бачимо, що є розуміння, у тому числі народних депутатів, є розуміння в уряді, що за умови здійснення нами всіх необхідних кроків зі створення юридичної особи Експортно-кредитне агентство ми можемо говорити про збільшення, в тому числі бюджетного, фінансування. Можливо навіть в цьому році, або в наступному", - сказала вона.

Як пояснила Н.Микольська, відповідно до закону про акціонерні товариства, є різні юридичні форми створення компаній за участю держави. І та форма розміщення акцій, яка буде в Експортно-кредитного агентства, підпадає зараз під визначення приватного акціонерного товариства.

"Акціонером приватного акціонерного товариства Експортно-кредитне агентство є держава в особі Кабінету міністрів, а функцію управління буде виконувати також Міністерство економічного розвитку і торгівлі", - уточнила вона.

Нагадаємо, Прем'єр В.Гройсман наполіг на запуску Експортно-кредитного агентства у 2018 році.

Українські Національні Новини

Політика