ukenru
merkel-zaklikala-do-borotbi-iz-ksenofobiyeyu-ta-antisemitizmom

Меркель закликала до боротьби із ксенофобією та антисемітизмом

 • 9026 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель у суботу засудила зростання проявів антисемітизму і ксенофобії, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Незрозуміло і ганебно, що зараз жодна єврейська установа не може існувати без поліцейської охорони - чи то школа, дитячий садок, чи синагога", - заявила вона у зверненні з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

Вона наголосила, що головним завданням нині є протистояння всіма силами антисемітизму та ксенофобії, і застерегла, що інакше злочини націонал-соціалізму можуть потрапити у забуття.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель цього дня також закликав до боротьби з проявами антисемітизму, ненависті та расизму у всьому світі. Він відзначив, що ніхто не може повернути колесо історії назад, але кожен може взяти на себе відповідальність за майбутнє.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило співчуття єврейському і ромському народам, які зазнали втрат від рук нацистів, і рішуче засудило будь-які злочинні прояви антисемітизму, расизму і ксенофобії.

Українські Національні Новини

Новини Світу