ukenru
merkel-vistupila-z-poslannyam-v-davosi

Меркель виступила з посланням у Давосі

 • 14283 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася з посланням на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Канцлер почала з розмови про стабільний коаліційний уряд в Німеччині.

Меркель послалася на дві проблеми: загрозу кібершпіонажу і занепокоєння в міжнародній системі в цілому, що призводить до погіршення прогнозів зростання МВФ.

В цілому, картина досить похмура, зазначила канцлер, але багато людей готові зміцнювати світовий порядок, наполягає вона.

За словами Меркель, через десятиліття після фінансової кризи все ще можна побачити його вплив на банки.

Канцлер Німеччини також виступила на захист глобального світового порядку, оскільки, як уточнюється, його атакують популісти і націоналісти.

Вона заявила, що світовий порядок перебуває під тиском, але важливо пам'ятати, що ключові рішення, що лежать в основі його інституцій, були прийняті через 74 роки після Другої світової війни.

Меркель також дорікнула міжнародним організаціям в повільному просуванні реформ.

"Якщо система не реагує досить швидко, деякі з них створять нові інституції, які зроблять все можливе", - зазначила канцлер.

І в знак визнання країн з економікою, що розвивається, як зазначила Меркель, такі інституції повинні бути реформовані так, "щоб був реально представлений баланс сил".

Меркель заявила, що лідери повинні пам'ятати свої національні інтереси. Але також пам'ятати, що інші люди також мають національні інтереси. Меркель порадила враховувати їх, і "ви можете отримати безпрограшну ситуацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Trumpless: чого чекати від форуму в Давосі-2019

Відзначимо, 22 січня в швейцарському Давосі розпочався щорічний Всесвітній економічний форум, який триватиме чотири дні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для України пріоритетними темами на Всесвітньому економічному форумі в Давосі будуть питання Керченської протоки, Донбасу і звільнення українських політв'язнів і військовополонених.

Українські Національні Новини

Політика