ukenru
merkel-poobitsyala-spriyati-kiyevu-v-gazovomu-pitanni-i-pislya-pivnichnogo-potoku-2

Меркель пообіцяла сприяти Києву в газовому питанні і після "Північного потоку-2"

 • 12860 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина готова зіграти свою активну роль і сприяти Києву щодо питання про транзит газу через територію України після будівництва "Північного потоку-2". Про це вона сказала на прес-брифінгу після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, передає УНН.

"Ми говорили про роль газового транзиту для України. Ми переконані з боку Німеччини, і наш міністр економіки також вів переговори на цьому тижні про те, що і після "Північного потоку-2" роль України як транзитної сторони повинна зберегтися. Це має стратегічне значення, і Німеччина готова так само тут зіграти свою активну роль і сприяти", - сказала вона.

У той же час, за словами Меркель, Німеччина як і Росія розглядає "Північний потік-2" як економічний проект, при цьому вона зазначила, що "в ньому є й інші складові".

"Щодо цього потрібно подумати і про гарантії для України у зв'язку з цим", - зазначила канцлер.

Разом з тим, за словами Путіна, після запуску "Північного потоку-2" транзит російського газу для України продовжиться, "якщо він виявиться економічно обґрунтованим і доцільним для учасників економічної діяльності".

"Ми готові зберегти цей транзит, за умови економічноъ доцільності. Вона може бути досягнута в ході переговорів. Ми готові до цих переговорів з українською стороною", - сказав він.

Як повідомляв УНН, 15 травня в Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Політика