ukenru
merkel-i-makron-vimagayut-zvilniti-ukrayinskikh-moryakiv-z-rosiyskogo-polonu

Меркель і Макрон вимагають звільнити українських моряків з російського полону

 • 11463 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон виступили з вимогою звільнити українських моряків з російського полону. Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій в п'ятницю заступником офіційного представника Кабміну Німеччини Ульріке Деммер, передає УНН.

"Ситуація з правами людини в Криму, який був анексований Росією в порушення міжнародного права, застосування військової сили Росією в Керченській протоці і жорстокий контроль в Азовському морі також викликають у нас серйозне занепокоєння. Ми вимагаємо безпечного, вільного та безперешкодного транзиту для всіх судів через Керченську протоку і негайного і беззастережного звільнення всіх незаконно затриманих українських моряків. Вони теж повинні мати можливість святкувати майбутні свята в колі своїх сімей", - наголосили лідери.

Як повідомляв УНН, 27 грудня усі 24 українські моряки, які незаконно утримуються у Росії, визнали себе військовополоненими.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” і рейдового буксира “Яни Капу”, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика