ukenru
menedzhment-naftogazu-postaviv-pid-zagrozu-natsionalnu-energetichnu-bezpeku-gubernator-sumschini

Менеджмент “Нафтогазу” поставив під загрозу національну енергетичну безпеку — губернатор Сумщини

 • 7614 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Голова Сумської ОДА Микола Клочко вважає, що керівництво “Нафтогазу”, скасовуючи тендер на модернізацію української ГТС, ставить під загрозу національну енергетичну безпеку України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“„Нафтогаз“ пішов ва-банк і за надуманими причинами відмінив тендер на модернізацію української ГТС. Тисячі робітників сумського НПО фактично втратили роботу і надію на краще майбутнє. Причини скасування тендеру на модернізацію трьох компресорних станцій — „Задніпровська“, „Ананьїв“ та „Південнобузька“, який виграло наше сумське НПО, як на мене, не мають нічого спільного з адекватною реальністю.

„Нафтогаз“ заявив, що, мовляв, через домовленості між Росією та Туреччиною щодо побудови „Турецького потоку“, модернізувати нашу ГТС немає необхідності. Вдумайтесь, „Нафтогаз“ ставить модернізацію стратегічного трубопроводу від домовленостей країни агресора по проекту, який може бути не реалізований взагалі”, — написав М.Клочко.

Губернатор Сумщини зазначив, що оцінює такий крок керівництва “Нафтогазу”, як не дружній до України та відверто ворожий до наших промислових виробників.

“Не в моїй компетенції оцінювати таки кроки з точки зору кримінального злочину — „державної зради“, але, як для людини і громадянина, відповідь очевидна. Менеджмент „Нафтогазу“ підставив вище керівництво країни, поставив під загрозу національну енергетичну безпеку і завдав серйозного удару по українській промисловості. Ганьба всим, хто виступає проти вітчизняного виробника”, — додав М.Клочко.

Нагадаємо, за словами експертів, без реформування “Нафтогазу” в Україні ніколи не буде європейського газового та нафтового ринку.

Також нагадаємо, за словами експерта Д.Марунича, керівництво “Нафтогазу” блокує реформування компанії.

“На жаль, я спостерігаю, і не тільки я, що сучасне керівництво „Нафтогазу“, яке прийшло під гаслами, що ми його розділимо, навпаки гальмує цей процес, щоб зберегти контроль над фінансовими потоками”, — сказав він.

Українські Національні Новини

Економіка