ukenru
melnik-rozkritikuvav-vistup-kantslera-frn-u-davosi-berlin-pidvodit-ukrayinu-u-viyskovomu-plani

"Берлін підводить Україну": Мельник розкритикував виступ Шольца у Давосі

 • 613027 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував виступ канцлера ФРН Олафа Шольца на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Він заявив, що Берлін підводить Київ у військовому плані, пише УНН з посиланням на Bild.

Деталі

Мельник зазначив, що українці сподівалися "почути в цій промові, які конкретні кроки зробить керівна коаліція Німеччини, щоб Україна виграла цю війну. Проте, як заявив посол, цей виступ не виправдав очікувань.

"На жаль, це був звіт, який не підлягає обговоренню, особливо щодо негайного постачання важкого озброєння з Німеччини для придушення масованого наступу росії на Донбасі. У військовому плані Україну просто підводить Берлін", – зазначив посол.

За словами Мельника, "мегаважлива" тема кандидатів на вступ до ЄС  "не подала українцям жодних обнадійливих сигналів".

Контекст

26 травня Шольц виступив на Всесвітньому економічному саміті в Давосі. Від нього очікували реакції на запит України збільшити підтримку, натомість канцлер заявив, що переконаний у тому, що "путін не виграє війну", зокрема через "вражаючий спротив української армії та населення".

Крім того, на початку виступу він висловив твердження, що росія є "ядерною наддержавою", пише Bild. 

Раніше

Президент України Володимир Зеленський розкритикував Європу через позицію щодо України, заявляючи, що Київ не бачить єдності країн Заходу у цьому питанні.

Українські Національні Новини

Політика