ukenru
meksika-zayavlyaye-scho-na-covid-19-zakhvorila-chvert-yiyi-naselennya

Мексика заявляє, що на COVID-19 захворіла чверть її населення

 • 18055 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. За оцінками міністерства охорони здоров'я Мексики, близько чверті з 126 мільйонів населення були інфіковані коронавірусом, що набагато більше, ніж підтверджених випадків зараження в країні. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Національне обстеження здоров'я показало, що близько 31,1 мільйона осіб заразилися вірусом, йдеться в заяві міністерства з посиланням на співробітника Національного інституту суспільної охорони здоров'я Тонатіу Баррієнтос.

У країні було зареєстровано 3 282 нових випадків захворювання і ще 243 летальних випадки, у результаті чого загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 досягла 2 448 820, а загиблих - 229 823.

Уряд країни раніше заявляв, що реальна кількість випадків, ймовірно, значно вища.

За словами Баррієнтос, не у всіх людей, які брали участь в опитуванні, обов'язково виявлялися симптоми коронавірусної хвороби.

Окремі профільні дані, опубліковані в березні, показали, що фактична кількість загиблих в Мексиці як мінімум на 60% перевищує підтверджену.

Ситуація в країні

Мексика відкрита для мандрівників. Немає необхідності надавати негативний результат ПЛР або проходити карантин після прибуття в країну, хоча більшість курортів просять гостей заповнювати анкети про стан здоров'я. Сухопутний кордон між Мексикою та США закритий для несуттєвих поїздок як мінімум до 21 червня. Однак повітряні перевезення дозволені.

Президент країни Андрес Мануель Лопес Обрадор піддався критиці за такий підхід до коронавірусу. Обмеження не були далекосяжними, і для багатьох життя тривало як зазвичай, що, на думку критиків, призвело до високого рівня смертності та інфікування.

Станом на 9 червня в Мексиці було введено близько 34,6 мільйона доз вакцини.

Українські Національні Новини

Новини Світу