ukenru
meksika-proponuye-stvorennya-komitetu-dialogu-ta-miru-dlya-negaynogo-pripinennya-boyovikh-diy-v-ukrayini

Мексика пропонує створення "Комітету діалогу та миру" для негайного припинення бойових дій в Україні

 • 120649 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив у п'ятницю, що міністр закордонних справ Марсело Ебрард запропонує план створення "Комітету діалогу та миру" для негайного припинення бойових дій в Україні на Генасамблеї ООН. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Під час виступу на військовому параді на честь Дня незалежності у Мехіко Лопес Обрадор сказав, що пропозиція спрямована на досягнення перемир'я щонайменше на п'ять років на користь миру між усіма народами.

За його словами, план, який буде представлений на майбутній Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку, дозволить присвятити час "вирішенню значних та серйозних економічних та соціальних проблем, які торкаються народів світу".

За словами Лопеса Обрадора, пропозиція передбачає, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, Папа Франциск і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш виступатимуть посередниками в комітеті. Він сподівається, що це започаткує прямі переговори між лідерами України та росії.

Лопес Обрадор розкритикував санкції щодо росії та "масові постачання" зброї в Україну, назвавши їх "діями, які сприяли продовженню протистояння, додатковою дозою ірраціональності".

Українські Національні Новини

Новини Світу