ukenru
meksika-ogolosila-pro-zakinchennya-migratsiynoyi-politiki-epokhi-trampa

Мексика оголосила про закінчення міграційної політики епохи Трампа

 • 188217 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ Мексики заявило, що імміграційна політика епохи Трампа офіційно добігла кінця, передає УНН.

Деталі

У пресрелізі мексиканська влада повідомила, що Міністерство внутрішньої безпеки США оголосило про закінчення дії Протоколів про захист міграції.

Спірна політика була введена в дію тодішнім президентом США Дональдом Трампом у січні 2019 року. Вона змушувала мігрантів, які шукають притулку в США, чекати в Мексиці до закінчення їхнього імміграційного суду, що могло зайняти місяців або навіть років.

Адміністрація Байдена намагалася покласти край політиці меморандумом, опублікованим у червні 2021 року, але штат Техас подав до суду, щоб змусити продовжити його, що призвело до загальнонаціональної судової заборони. Адміністрація стверджувала, що судову заборону слід скасувати, але Апеляційний суд не погодився, і судовий процес щодо цієї політики продовжився.

У червні цього року Верховний суд США ухвалив, що президент Джо Байден може покласти край цій політиці.

П'ятий округ офіційно скасував судову заборону після ухвали Верховного суду, а міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас офіційно припинив дію політики в меморандумі від 1 червня 2021 року.

8 серпня цього року Північний округ Техасу скасував судову заборону, яка вимагає від Міністерства внутрішньої безпеки повторно запровадити протоколи про захист мігрантів, що спонукало уряд Мексики припинити дію програми на своїй території.

Уряд Мексики зобов'язався забезпечити мігрантів, які досі беруть участь у програмі, гуманітарною допомогою, включаючи тести на COVID-19 та медичну допомогу для позитивних випадків, продовжуючи при цьому гарантувати їхнє безпечне перебування та захист у Мексиці.

На думку деяких критиків, програма, нав'язана Трампом через загрози щодо торгівлі та тарифів на товари, що ввозяться з Мексики, наражала мігрантів на небезпеку, поки вони чекали відповіді на свої справи на мексиканській землі.

У службовій записці, яка пояснює його рішення припинити дію політики, Майоркас стверджує, що, незважаючи на свою ефективність, політика «залишатися в Мексиці» накладала «суттєві та невиправдані людські втрати на людей, яким було завдано шкоди під час очікування в Мексиці».

Хоча ця політика закінчилася, минулого тижня влада Мексики та США погодилася провести масову депортацію венесуельських мігрантів відповідно до Розділу 42, ще однієї політики епохи Трампа, яка забезпечує заборону на в'їзд іноземних прохачів притулку під приводом боротьби з хворобами.

Українські Національні Новини

Новини Світу