medvedchuk-potrapyv-pid-sanktsii-chekhii-shcho-vidomo

Медведчук потрапив під санкції Чехії: що відомо

 • 30849 переглядiв

Чеський уряд додав Віктора Медведчука, проросійського політика, звинуваченого у державній зраді, та двох пов'язаних з ним осіб до свого національного списку санкцій за діяльність, спрямовану на підрив територіальної цілісності та суверенітету України.

У чеський список санкцій включені нові російські імена. Серед них і зрадник України Віктор Медведчук, передає УНН із посиланням на Радіо Прага.

Деталі

У середу чеський уряд на пропозицію глави МЗС Чехії Яна Липавського затвердив три нові записи в національному списку санкцій. Йдеться про одну юридичну особу та двох фізичних. Першою внесеною до списку особою є Віктор Медведчук, який керує з росії операцією російського впливу на території Чехії. Враховуючи, що ця діяльність карається згідно із Законом про санкції, уряд вирішив зареєструвати цю людину в національному списку санкцій. Медведчук використовує для своєї діяльності компанію Voice of Europe s.r.o. та фізичну особу Артема Марчевського, які також були внесені до списку санкцій.

Це рішення, як повідомляє МЗС Чехії, відповідає інтересам безпеки Чеської Республіки, а також сприяє захисту демократії майбутніх виборів до Європейського парламенту. Оскільки існувала загроза провалу цієї мети, чеська дипломатія вирішила внести суб'єктів до національного списку санкцій ще до пропозиції про включення до списку санкцій ЄС. "Цим кроком ми вирішили завдати удару по проросійській мережі, яка намагалася розробити на нашій території операцію, яка могла б серйозно вплинути на безпеку Чехії. Операція цієї групи полягала у скоєнні дій проти територіальної цілісності та суверенітету України. Дії, на які впливають ці санкції, ретельно документуються. Пакет доказів містить понад 300 сторінок", - повідомив прем'єр-міністр Чехії, подякувавши Службі безпеки (BIS) за роботу.

У Сербії зареєстрували філію організації "Другая Украина" Віктора Медведчука07.12.23, 19:38

За словами глави уряду, діяльність не стосувалася безпосередньо політичної арени Чехії, хоч і відбувалася на її території. Наприклад, вона була спрямована у бік Європарламенту, що Петр Фіала розуміє як підтвердження багаторічних зусильросії щодо втручання та впливу на демократичні процеси в Європі. "З цією інформацією та нашим рішенням працюватимуть і інші країни та установи", - сказав він.

Досі в чеському списку санкцій було шестеро людей: московський патріарх Кирило, російський бізнесмен Володимир Євтушенко та його син Фелікс Євтушенко, подружжя Ростислав та Ольга Зорикови, а також компанія з управління російськими активами за кордоном, до якої входить російська нерухомість у Чехії, у тому числі використовується в дипломатичних цілях. Також було внесено до списку бізнесмена Бориса Обносова, але було викреслено звідти після включення до списку санкцій ЄС.

Особам зі списку заборонено в'їзд до Чеської Республіки та перебування на її території, будь-які фінансові операції в країні. Фінансово-аналітичне управління також заморозить будь-які активи, які особи зі списку можуть мати у Чехії. Це стало можливим завдяки так званому "Закону Магнітського", яке було введено в дію главою МЗС Липавським і набуло чинності з початку минулого року.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Медведчук потрапив під санкції Чехії: що відомо

     • 30849 переглядiв

    Сервіс Samsung Pay припинить підтримку платіжних карток рф "Мир"

     • 31032 переглядiв