ukenru
mediki-nazvali-pokaznik-zakhvoryuvanosti-na-covid-19-v-ukrayini

Медики назвали показник захворюваності на COVID-19 в Україні

 • 10270 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. В Україні показник захворюваності на COVID-19 склав 59,3 на 100 тис. населення. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Центру громадського здоров’я України.

"Станом на 3 червня в Україні показник захворюваності на COVID-19 склав 59,3 на 100 тис. населення. Показник летальності — 3%. Для порівняння, показник летальності станом на 30 квітня становив 2,5%", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що приріст підтверджених хворих за добу в порівнянні з попередньою склав +3,5%.

"Навіть в умовах послаблення карантину слід ретельно дотримуватися правил фізичного дистанціювання, респіраторної та особистої гігієни. COVID-19 може жити годинами або й днями на поверхнях. Фізична дистанція допомагає обмежити можливості контактування із забрудненими поверхнями та інфікованими людьми поза домом", - додається у повідомленні.

Так, дотримуючись відстані з іншими людьми, ви захищаєте себе від їхніх біологічних рідин, які можуть потрапити до вашого організму під час кашлю або чхання, що може стати причиною інфікування COVID-19.

Фізична дистанція особливо важлива для людей, які мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 (вік понад 50 років, наявність супутніх захворювань). Тому обмежте тісний контакт з іншими у приміщеннях та на вулиці.

Наразі немає вакцини та ліків проти COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – пам’ятати про правила фізичної дистанції і щоденної гігієни.

Нагадаємо, уряд ще більше послабив карантин в Україні з 5 червня.

Українські Національні Новини

Суспільство