ukenru
medik-zasterigaye-meriv-ne-platiti-za-reytingi-zhittyami-lyudey

Медик застерігає мерів не платити за рейтинги життями людей

 • 15412 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Ситуація з поширенням коронавірусу б’є чергові антирекорди – за добу 4 027 нових хворих. Ситуація, коли мери міст у передвиборчій гонитві умисно послаблюють протиепідемічні заходи заради "загравання" з виборцями та нарощуванням рейтингів неприпустима. Про це УНН розповів лікар-інфекціоніст Олександр Карловський.

"Не повинен мер іти на поводу у свого потенційного електорату. Але якщо вони ніколи за людей не думають, тим паче за їх життя і здоров’я, і люди їм потрібні тільки напередодні виборів, то про що можна казати? Треба ж роздати обіцянки, і так завжди було. Треба всіх зібрати, показати масовку – мовляв, дивіться, яка кількість людей мене підтримує. А те що у нас коронавірус – то діло десяте. Нехтують наші політики й протиепідемічними заходами, бо у них зараз в голові одне – вибори та наміри прорватися або лишитися при владі", - зазначає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із найбагатших мерів України балотується на другий термін

Політичний оглядач Геннадій Дубнов переконаний, що мери окремих міст, таких як Чернігів, Дніпро та багатьох інших, нехтують протиепідемічними заходами на масових святкуваннях заради збільшення своїх рейтингів.

"У законодавця є право запроваджувати протиепідемічні обмеження для того, щоб охороняти найвищу конституційну цінність – життя та здоров’я людей. Такі випадки непоодинокі, наприклад, у Чернігові, Дніпрі та в інших містах навіть святкування проводилися. За такі дії існує притягнення винних осіб до відповідальності, як адміністративної , так і, до речі, кримінальної, якщо ці дії потягли наслідки у вигляді поширення захворювання або летальних випадків", - зазначає Дубнов.

Лікар-інфекціоніст же попереджає, що люди повинні самостійно блокувати проведення масових заходів напередодні місцевих виборів.

"Люди й самі повинні блокувати такі заходи. А якщо люди за гроші ходять, то повинні врахувати, що вилікуватися від коронавірусу коштує в рази дорожче. Якщо мер покличе – а люди не прийдуть, бо будуть думати про своє здоров’я – другого такого заходу вже не буде. Тому свідомим має бути політик і самі люди", - зазначає лікар.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що має питання до місцевої влади Чернігова через недотримання протиепідемічних заходів на місцевому ринку.

Українські Національні Новини

Політика