ukenru
mayzhe-polovina-ukrayintsiv-spodivayetsya-na-pokraschennya-v-krayini-pislya-viboriv

Майже половина українців сподівається на покращення в країні після виборів - опитування

 • 10686 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Близько половини українців сподівається на покращення ситуації в країні у результаті президентських виборів. Відповідні дані оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг", передає УНН.

За даними дослідження, 48% опитаних очікують покращення ситуації в країні у результаті президентських виборів, 25% не мають жодних сподівань на зміни, а ще 10% – очікують погіршення. Відносно більше тих, хто вірить в оптимістичний сценарій розвитку після виборів. Серед мешканців півдня та сходу, а також серед молоді та виборців Зеленського оптимістів більше.
Також половина опитаних вважають, що новій команді президента України потрібно дати не менше року, щоби продемонструвати позитивні результати роботи. Чверть українців хочуть, щоб здобутки з’явилися вже через 6 місяців, ще 14% хочуть побачити їх за квартал, 8% чекають негайних змін. Молоді жителі півдня та сходу країни здебільшого готові почекати рік чи довше, щоб побачити досягнення роботи майбутнього глави держави.

Довідка. Наведені дані були отримані в ході соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 12 по 16 квітня серед громадян України віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Усього опитано 3000 українців. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку квітня, 51% опитаних планує віддати свій голос за Володимира Зеленського під час повторного голосування на чергових виборах президента.


Українські Національні Новини

Політика