ukenru
mayzhe-60-naselennya-pidtrimuye-vstup-do-vishiv-cherez-zno-doslidzhennya

Майже 60% населення підтримує вступ до вишів через ЗНО - дослідження

 • 7572 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Цього року щонайменше 57% населення підтримують вступ до вищих навчальних закладів через складання зовнішнього незалежного оцінювання. Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, проведеного спільно з фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс", передає УНН.

"Населення стабільно підтримує систему вступу до ВНЗ через зовнішнє незалежне оцінювання. Про це свідчать відповіді щонайменше 57% опитаних цього року (у 2015 році підтримка становила 52%), тоді як не підтримують таку систему 22% (у 2015 р. – 25%)", - йдеться в результатах дослідження.

Крім того, зазначається, що більшість населення переважно позитивно оцінює вплив ЗНО на освітні процеси та соціальне життя загалом. Так, більшість опитаних висловлює згоду з тим, що: ЗНО ставить усіх у рівні умови (згодні з цим – 63%, не згодні – 22%), ЗНО стимулює учнів не сподіватися на чиюсь допомогу, а вчитись (згодні з цим 63%, не згодні – 20%).

Разом з тим відносна більшість опитаних вважають також, що ЗНО зменшило рівень корупції при вступі до ВНЗ (згодні – 48%, не згодні – 29%).

Також у дослідженні йдеться, що ті, хто був безпосередньо причетний 2016 року до вступу у ВНЗ, переважно залишились задоволені проведенням тестування: 69% супроти 15% незадоволених.

Зазначається, загальнонаціональне соціологічне опитування "Освіта в Україні" було проведене в період 2 по 12 грудня 2016 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Всього було опитано 1808 респондентів віком від 18 років.

Максимальна випадкова похибка опитування не перевищує 2,5% з вірогідністю 0,954.

Як повідомляв УНН, Міносвіти планує запропонувати складання ЗНО шрифтом Брайля.

Українські Національні Новини

Суспільство