ukenru
maystra-lisu-pidozryuyut-u-nezakonniy-rubtsi-na-5-5-mln-grn

Майстра лісу підозрюють у незаконній рубці на 5,5 млн грн

 • 10116 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Державне бюро розслідувань повідомило про підозру майстру лісу, який підозрюється у тому, що допустив незаконну порубку понад 500 дерев, чим спричинив збитків державі на суму понад 5,5 млн грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі ДБР 28 травня повідомили про підозру майстру лісу Державного підприємства "Гутянське лісове господарство". Посадовець підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2. ст. 367 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що майстер лісу через неналежне виконання посадових обов’язків допустив незаконну рубку понад 500 дерев різних порід на території лісництва. "Внаслідок таких дій держава зазнала збитків на понад 5,5 мільйонів гривень", - додали в ДБР.

Зазначається, що у разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на Харківщині 26-річного майстра лісу підозрюють у збуті незаконно зрубаних дерев. Неправомірними діями він наніс збитки державі у розмірі майже 230 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП