ukenru
matios-rozpoviv-yaki-roztsinki-na-dostup-do-zakritikh-baz-danikh-pravookhorontsiv

Матіос розповів, які "розцінки" на доступ до закритих баз даних правоохоронців

 • 13614 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос під час брифінгу у СБУ у середу, 17 квітня, попередив про загрозу доступу до закритих баз даних правоохоронних та інших державних органів і повідомив, за скільки продають такі дані, передає кореспондент УНН.

"Слідством встановлено ті загрози, які полягають у неконтрольованому та безперешкодному доступі до баз даних правоохоронних органів, доступ до яких може мати майже кожна особа, котра має смартфон, інтернет, невеликі кошти і бажання втручатись у приватне життя українських громадян... Хочу озвучити встановлені розцінки на отримання інформації з закритих баз даних правоохоронних органів, а також відомчих баз", - сказав Матіос.

Так, з його слів, доступ до бази даних відеоспостереження міста Києва "Безпечне місто" коштує 200-250 грн за один автомобіль. Він додав, що доступ до бази МВС, Національної поліції коштує 250-700 грн, доступ до бази перетину кордону – 600-800 грн за особу, доступ до бази автотранспорту: пересування в місті, паркування, адміністративні протоколи тощо – 500 грн. Також він зазначив, що деталізація дзвінків з прив’язкою до місця "обійдеться" у 4-7 тис. грн за півроку з’єднань.

Інформація щодо отриманих доходів з бази Пенсійного фонду, служб соцстрахування або податкової адміністрації, з його слів, коштує 500 грн.

"Саме через такий механізм несанкціонованих доступів за гроші до баз відомчих правоохоронних органів, до баз органів державної влади, було відстежено і встановлено терористами місце перебування українського військового розвідника генерала Шаповала і службовця, на якого було здійснено замах 4 квітня", - сказав військовий прокурор.

Нагадаємо, у СБУ назвали ім’я організатора вбивств двох українських спецслужбовців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП