masshtabni-lisovi-pozhezhi-na-rodosi-z-gretskogo-ostrova-evakuyovuyut-lyudey

Масштабні лісові пожежі на Родосі. З грецького острова евакуйовують людей

 • 293233 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Тисячі людей були евакуйовані з острова Родос через масштабні лісові пожежі, які можуть перекинуться на будинки та готелі, пише The Guardian, повідомляє УНН.

Деталі

Понад 2 000 людей евакуювали у суботу, оскільки полум'я від горіння лісів почала загрожувало готелям і туристичним зонам. Офіційні особи заявили, що операція з переселення ускладнювалась пожежами, які перекрили доступ до деяких доріг.

Людей вивозили до спортзалів, шкіл і конференц-центрів на острові, в той час, як пожежники боролися з полум'ям. Три пасажирські пороми були пришвартовані в порту Родосу для розміщення врятованих.

Кораблі берегової охорони і понад 20 приватних човнів брали участь в екстреній евакуації людей, які застрягли на пляжах поблизу Кіотарі і Лардоса в суботу ввечері.

Пожежна служба повідомила, що понад 200 пожежників і 40 пожежних машин боролися з полум'ям за допомогою п'яти літаків і трьох вертольотів, а також пожежників зі Словаччини, яких викликали на допомогу.

Сильний вітер і багатокілометровий фронт вогню, що простягнувся від центру острова до його східних пляжів, створюють екстремальні умови, повідомив представник пожежної служби Васіліс Вартакогіанніс в інтерв'ю місцевому телеканалу.

«Це не та пожежа, яка закінчиться завтра чи післязавтра. Вона буде турбувати нас ще кілька днів», - сказав він додавши, що з сіл на острові очікується евакуація ще 1200 осіб.

Пожежі у Греції тривали більшу частину минулого тижня, але обмежувались гірською внутрішньою частиною острова, та згодом сильний вітер, висока температура і сухість перенесли полум’я.

Доповнення

В Афінах Міністерство закордонних справ заявило, що активізувало свій підрозділ з управління кризовими ситуаціями для сприяння евакуації іноземних громадян, які перебувають у Греції через лісові пожежі, що тривають.

Туристична компанія Tui повідомила, що постраждала невелика кількість її готелів, і вона переводить клієнтів в інші готелі як запобіжний захід.

Метеорологи попереджають, що це можуть бути найспекотніші липневі вихідні в Греції за останні 50 років, коли температура сягатиме 45 градусів за Цельсієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісові пожежі в Греції значною мірою локалізували, але насувається нова хвиля спеки

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США випробували БпЛА, який може літати в стратосфері

     • 226365 переглядiв

    Окупанти за минулу добу вбили 4 мешканців Донеччини

     • 153303 переглядiв