ukenru
masove-pokhovannya-v-izyumi-viyavili-tila-vzhe-263-lyudey-z-nikh-dvoye-diti

Масове поховання в Ізюмі: виявили тіла вже 263 людей, з них двоє - діти

 • 132009 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Із масового поховання в Ізюмі на Харківщині вилучено тіла 263 загиблих, двоє з них - діти. Про це повідомили в ГУНП у Харківській області, пише УНН.

Цитата

"Сліди катувань, зв’язані руки, кульові отвори, переломи, мінно-вибухові травми - поліція подовжує вилучати тіла загиблих у місті Ізюм. Усього, станом на 20 вересня з місця масового поховання вилучено 263 тіла загиблих, у тому числі тіла 2 дітей", - повідомили у поліції.

Деталі

Як вказали правоохоронці, на території лісу нараховується 450 поховань вбитих та закатованих громадян та одна братська могила військових.

У поліції зазначають, що велика кількість громадян, які перебували в окупації, стала свідками воєнних злочинів. І що вони вже надають слідчим свідчення щодо локацій, де стояли російські війська, про місце розташування їх штабів, комендатури, місця, де утримували та катували українців. "Одна з тортурних кімнат виявлена в Ізюмському районному управлінні поліції. Там вже працюють слідчо-оперативні групи", - вказали у поліції.

Так, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Ізюмі було виявлено місце масового поховання після того, як цей район був відбитий у російських військ.

У Міноборони України заявили, що виявлено не менше 440 могил.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП