ukenru
mask-napisav-tvit-pro-ukrayinu-starlink-chinit-sprotiv-rosiyskiy-kiberviyni-ale-voni-naroschuyut-zusillya

Маск написав твіт про Україну: Starlink чинить спротив російській кібервійні, але вони нарощують зусилля

 • 414689 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що система супутникового інтернету Starlink, яка стала доступна в Україні на початку війни, протистояла російським спробам кібервійни, проте країна-агресор нарощує свої зусилля. Про це пише УНН з посиланням на сторінку підприємця у Twitter.

Цитата

“Поки що Starlink чинив опір російській кібервійні, спробам заглушення та злому, але вони нарощують свої зусилля”, - написав він, супроводивши твіт повідомленням про російську кібератаку на супутниковий інтернет в Україні.

Доповнення

росія стояла за масштабною кібератакою на супутниковий інтернет в Україні, через що на початку повномасштабного вторгнення були відключені десятки тисяч модемів. Про це заявили країни ЄС, а також Велика Британія, США та Канада, повідомляє Reuters.

Кібератака, здійснена на Viasat, спричинила невибіркові перебої у зв'язку в Україні та кількох країнах-членах ЄС.

Starlink has resisted Russian cyberwar jamming & hacking attempts so far, but they’re ramping up their efforts https://t.co/w62yCsDA5w

— Elon Musk (@elonmusk) May 11, 2022

Довідково

Starlink — проєкт заснованої Ілоном Маском компанії SpaceX щодо розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв'язку та запусків великої їх кількості у космос. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети.

Нагадаємо

За два місяці війни СБУ нейтралізувала понад 250 потужних кібератак та знешкодила десяток ботоферм.

Українські Національні Новини

Суспільство