ukenru
marsokhid-nasa-distavsya-do-delti-davnoyi-richki-tam-vin-shukatime-oznaki-zhittya

Марсохід NASA дістався до дельти давньої річки. Там він шукатиме ознаки життя

 • 122266 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Марсохід NASA Perseverance прибув на дельту давньої річки на дні кратера Езеро, де шестиколісний геолог шукатиме ознаки стародавнього життя на Червоній планеті, пише УНН з посиланням на повідомлення, опубліковане 19 квітня на сайті NASA.

Деталі

Повідомляється, що 13 квітня марсохід Perseverance прибув на поріг дельти стародавньої річки у кратері Єзеро. Команда Perseverance назвала це місце "Три вилки" (через місце, де зливаються три варіанти маршруту до дельти). Це місце є перевалковою базою для другої наукової експедиції ровера - "Кампанія на фронті дельти", повідомляють у NASA.

"Дельта в кратері Єзеро обіцяє стати справжнім геологічним святом та одним із найкращих місць на Марсі для пошуку ознак минулого мікроскопічного життя", - сказав помічник адміністратора Управління наукових місій NASA у Вашингтоні Томас Цурбухен.

"Відповіді є там - і команда Perseverance готова їх знайти", - додав він.

Як зазначається, дельта, масивне віялоподібне скупчення порід та відкладень на західному краю кратера Єзеро, утворилася внаслідок злиття марсіанської річки та кратерного озера мільярди років тому. Його команда Perseverance хоче досліджувати найбільше, оскільки всі стародавні дрібнозернисті відкладення в його основі є найкращим шансом для місії знайти залишки стародавнього життя.

Доповнення

Наприкінці минулого року Perseverance виявив, ймовірно, найстаріші породи на місці приземлення у кратері на Червоній планеті.

Українські Національні Новини

Новини Світу