ukenru
marsh-pamyati-nebesnoyi-sotni-aktivisti-zbirayutsya-do-ofisu-zelenskogo-vimagati-ochischennya-vladi

Марш пам'яті Небесної Сотні: активісти збираються до Офісу Зеленського вимагати очищення влади

 • 20041 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. У Києві розпочався Марш пам'яті і справедливості на вшанування Небесної Сотні та борців за незалежність України, передає УНН.

Цитата

"Марш пам'яті і справедливості. Йдемо з Михайлівської площі бойовими шляхами Майдану. Заглянемо під ОПУ - вимагаємо очищення влади від антимайданівців", - повідомили активісти.

Деталі

На сьогодні запланована хода пам’яті на вшанування Небесної Сотні та борців за незалежність України. Покладання квітів, запалення лампадок

Маршрут ходи: Михайлівська площа – вул. Трьохсвятительська – Європейська площа – вул. Михайла Грушевського – Кріпосний провулок – Інститутська – алея Героїв Небесної Сотні.

Додамо

ВР визнала Революцію Гідності одним з ключових моментів становлення української держави.

"Справи Майдану"

Минулої осені минуло 7 років від початку Майдану. Під час акцій протесту, за даними Офісу Генпрокурора, загинули 78 цивільних осіб і 13 правоохоронців. У протистоянні загалом постраждало понад 2,5 тисячі осіб, з них понад 2000 визнано потерпілими у кримінальних провадженнях.

У 2020 році "справи Майдану" перейшли до нового органу слідства – в січні минулого року було створено спеціальний підрозділ у Державному бюро розслідувань, що продовжив розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами в 2013-2014 роках.

Станом на 20 листопада 2020 року, за даними ОГП, суди першої інстанції розглядали 86 "справ Майдану", процесуальне керівництво у яких - за Департаментом у справах Майдану Офісу Генпрокурора.

Генпрокурор Ірина Венедіктова не виключила вирок у справі про розстріли на Інститутській до кінця 2021 року.

Українські Національні Новини

Суспільство