ukenru
markarova-nazvala-banki-v-yakikh-mozhna-otrimati-dostupni-krediti

Маркарова назвала банки, в яких можна отримати "доступні кредити"

 • 20004 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. До державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" вже підключились банки ПриватБанк, Ощадбанк і "Укргазбанк". Про це сказала міністр фінансів України Оксана Маркарова, виступаючи на презентації програми "Доступні кредити 5-7-9%", передає кореспондент УНН.

"З сьогоднішнього дня вже три банки – ПриватБанк, Ощадбанк і "Укргазбанк" - підключились до цієї програми, вже прямо зараз можна заповнювати і подавати заявки. Ми дуже сподіваємось, що до цієї програми підключиться переважна більшість банків", - сказала міністр.

Крім цього, з її слів, в програмі, крім банків, "екосистема" складається з ще декількох учасників.

"Перший – це безпосередньо Державний бюджет України, в якому, досить швидко, і ВР тут нас підтримала, і внесла зміни в закон про Держбюджет, вже з сьогоднішнього дня 2 млрд грн є доступними для цієї програми для цих банків, які будуть в ній брати участь", - зазначила Маркарова.

Друге, з її слів – це фонд, через який буде адмініструватись ця програма.

"Кабінет міністрів вже затвердив всю документацію, порядки використання коштів ухвалено, все зроблено, кошти не тільки є в бюджеті – до них уже є доступ", - додала вона.

Як повідомляв УНН, підприємцям для отримання кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" необхідно буде пройти певний відбір - показати бізнес-план і внести стартовий внесок.

Українські Національні Новини

Політика