ukenru
mariupol-okupanti-anonsuvali-kradizhku-34-suden-u-portu-odne-zi-stallyu-vzhe-vidpravili-do-rf-radnik-mera

Маріуполь: окупанти анонсували крадіжку 34 суден у порту, одне зі сталлю вже відправили до рф - радник мера

 • 119350 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Російські окупанти у Маріуполі анонсували "націоналізацію", а де-факто - крадіжку, 34 суден у порту, одне зі сталлю вже відправили до рф, повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, пише УНН.

Цитата

"Порт. На судно РМ3 росії було завантажено 2,5 тис. тонн рулоної сталі і вирушило в порт Ростова-на-Дону. Окрім того, окупанти вже анонсували “націоналізацію" де-факто вкрадення 34 судів, що залишись в порту. Вже розпочато процес їх перейменування та зміни прапорів", - зазначив Андрющенко.

Деталі

Що стосується депортації, то, за даними радника мера Маріуполя, за вчора до фільтраційного пункту селі Безіменне доставлено 320 маріупольців, зокрема 32 дитини. "До міста Таганрог з села Безіменне департовано 345 маріупольців, зокрема 37 дітей", - додав він.

Також Андрющенко повідомив, що окупаційна влада розпочала поцес встановлення та збору "безпрезорних" дітей Маріуполя.

"Попередньо, ці діти, що втратили або загубили батьків під час окупації Маріуполя. Зокрема відомо, що близько 15 дітей, яким надали прихисток маріупольці за адресою пр. Меотиди 18 російськими військовими було забрано і вивезено у невстановленому напрямку. Наразі ми працюємо над встановленням місця призначення та утримання наших нових сиріт та загублених дітей", - зазначив радник мера.

Доповнення

Лише за тиждень окупанти депортували з Маріуполя понад 2,8 тис. людей, в тому числі 318 дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП