marchenko-rozpoviv-de-vizmut-500-mlrd-hrn-dlia-vydatkiv-na-oboronu-140-mlrd-perekryie-zbilshennia-podatkiv

Марченко розповів, де візьмуть 500 млрд грн для видатків на оборону: 140 млрд перекриє збільшення податків

 • 17652 переглядiв

Міністр фінансів Марченко пояснив необхідність залучити 500 млрд грн на оборону через активність бойових дій. За його словами, частину коштів планують отримати шляхом підвищення податків та додаткових запозичень.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що потреби країни іноді не збігаються з її можливостями, тому необхідно залучити 500 млрд грн на видатки для оборони, частину цих коштів перекриють шляхом додаткових джерел доходу, а саме підвищення податків. Про це він заявив в ефірі телемарафону, пише УНН.

Немає ніякого "латання дірок" в бюджеті. В нашій країні війна і наші потреби іноді не співрозмірні з нашими можливостями. За останні пів року ми фінансуємо на високому рівні всі потреби Міноборони, але у нас були недостатні поставки зброї, і тому було прийнято рішення збільшити видатки сектору оборони. Це призвело до того, що у нас є необхідність закрити друге півріччя і ми змушені звернутись до Верховної Ради з тим, щоб збільшити видатки сектору оборони на 500 млрд гривень

- каже Марченко.

За його словами, таке рішення зумовлене активністю бойових дій і відсутності поставок зброї нашими партнерами.

У нас в першу чергу є: перевиконання доходів бюджету - 76 млрд, скорочення видатків - 66 млрд, додаткові запозичення на внутрішньому ринку - 220 млрд, а решту ми плануємо перекривати коштом додаткових джерел доходу, а саме підвищення податків

- сказав Марченко.

Нагадаємо

Кабінет міністрів затвердив законопроєкт про збільшення видатків Державного бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн, переважно на оборону, а також зміни щодо підвищення податків, від чого очікується 140 млрд грн.

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі