maloymovirno-scho-rosiyski-viyska-shvidko-prosunutsya-za-bakhmut-u-vipadku-zakhoplennya-mista-isw

Малоймовірно, що російські війська швидко просунуться за Бахмут, у випадку захоплення міста - ISW

 • 1431595 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. У Інституті вивчення війни вважають, що війська рф навряд швидко просунуться за Бахмут у випадку його захоплення, передає УНН.

Цитата

"Малоймовірно, що російські війська швидко прорвуться за Бахмут, якщо рф захоплить місто", - вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Доповнення

У Інституті нагадали, що 8 березня власник ПВК "вагнер" євгеній пригожин дав зрозуміти, що Міністерство оборони росії використало "вагнер", щоб перекласти на нього основний тягар інтенсивних бойових дій на виснаження у місті. Таким чином,  рф може відмовитися від "вагнерівців" після захоплення Бахмута, а звичайні російські підрозділи будуть продовжувати наступ.

Аналітики зазначили, що пригожин не дав оцінки ймовірності успіху майбутніх наступальних операцій росіян за Бахмутом.

У ISW не виявили жодних ознак того, що російські військові мають добре оснащений та підготовлений резерв для просування за межі Бахмута.

Більшість російських підрозділів на Донбасі вже ведуть наступальні операції, у тому числі російські повітряно-десантні підрозділи, що приєдналися до російського наступу в Бахмуті в січні 2023.

В Інституті вивчення війни вважають, що російський наступ на Сході незабаром завершиться, у випадку захоплення Бахмута окупантами. Оскільки російські збройні сили не мають бойової сили або підкріплень, необхідних для прориву під Бахмутом.

У ISW нагадали заяву секретаря НАТО Єнса Столтенберга, яку він зробив 8 березня про те, що захоплення Бахмута росіянами "не обов'язково буде відображати якийсь поворотний момент війни".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Київській області працювало ППО - ОВА

     • 949393 переглядiв

    Окупанти завдають ударів по Харківщині - голова ОВА

     • 963512 переглядiв

    Окупанти крадуть автівки у жителів Скадовська

     • 662977 переглядiв

    По Україні оголошена масштабна повітряна тривога

     • 1626467 переглядiв