ukenru
malayziya-zatrimala-simokh-osib-za-pidozroyu-u-zvyazkakh-z-islamskoyu-derzhavoyu

Малайзія затримала сімох осіб за підозрою у зв'язках з "Ісламською державою"

 • 8381 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Поліція Малайзії в понеділок повідомила про затримання семи осіб, в тому числі п'яти філіппінців, за підозрою в зв'язках з угрупованням "Ісламська держава", передає УНН з посиланням на Reuters.

Генеральний інспектор поліції Халід Абу Бакар у своїй заяві повідомив, що більшість затримань були здійснені під час операції в Сабаху на острові Борнео на початку цього місяця.

Філіппінець з постійним місцем проживання в Малайзії був затриманий за підозрою в зборі коштів і спрямуванням їх двом малайзійцям, які приєдналися до "Ісламської держави" на півдні Філіппін, повідомив представник поліції.

Один філіппінець планував поїхати до Сирії, щоб приєднатися до "Ісламської держави", в той час як ще один, як було встановлено, присягнув на вірність Існілону Хапілону, найбільш розшукуваній людині на Філіппінах і лідера групи бойовиків "Абу-Сайяф".

Двоє інших філіппінців, чоловік і жінка, були затримані за перевезення трьох членів "Ісламської держави" з Малайзії та Індонезії на південь Філіппін через Сабах, повідомили у поліції.

Поліція також заарештувала малайзійську жінку, співробітницю імміграційної служби аеропорту, за підозрою в наданні допомоги особам без дійсних проїзних документів, в тому числі малайзійським та індонезійським послідовниками "Ісламської держави", у в'їзді і виїзді з Філіппін через Сабах.

Нагадаємо, торік у листопаді на кортеж президента Філіппін вчинили замах.

Українські Національні Новини

Новини Світу