makrona-rizko-rozkritikuvali-za-te-scho-vruchiv-zasnovniku-amazon-bezosu-nayvischu-nagorodu

Макрона різко розкритикували за те, що вручив мільярдеру Безосу найвищу нагороду

 • 1422252 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент Еммануель Макрон зазнав різкої критики з боку французьких лівих у п'ятницю за те, що вручив мільярдеру, засновнику Amazon Джефу Безосу, найвищу нагороду країни. Про це пише УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Критики заявили, що нагорода показала, що Макрон справді був "президентом багатих", як його регулярно називають члени опозиції.

Офіс Макрона в п'ятницю підтвердив повідомлення преси, опубліковане днем раніше, в якому йдеться про те, що Безосу було вручено найвищу нагороду Французької республіки — Почесний легіон — на невеликій церемонії.

Захід відбувся 16 лютого. Офіс Макрона мовчав про церемонію нагородження, поки тижневик Le Point не повідомив про це у своєму останньому випуску.

У п'ятницю Єлисейський палац підтримав рішення вшанувати Безоса, назвавши його "партнером французьких ініціатив щодо захисту клімату та біорізноманіття, особливо лісів".

Але нагорода викликала хвилю гнівних коментарів політичних противників Макрона.

"Він більше, ніж будь-коли, є президентом багатих, - сказав Бастьєн Лашо, депутат від лівої партії LFI. - Вже нагородивши (спадкового принца Саудівської Аравії - ред.) Мохаммеда бен Салмана, вбивцю журналістів, Макрон тепер нагородив Почесним легіоном Джеффа Безоса, поборника ухилення від сплати податків та руйнівника робочих місць та природи".

Лідер комуністичної партії Фаб'єн Руссель заявив, що "доктрина" Макрона полягала в тому, щоб "покарати всіх французів та винагородити мільярдерів".

Доповнення

За даними компанії фінансових даних Bloomberg, статки Безоса становлять 119 мільярдів доларів, що робить його третьою найбагатшою людиною у світі після голови розкішної імперії LVMH Бернара Арно та технічного мільярдера Ілона Маска.

У деяких повідомленнях говорилося, що Арно був на церемонії нагородження Безоса, але джерело, знайоме зі списком гостей, повідомило AFP, що він не був присутній на заході.

Орден Почесного легіону, вперше заснований Наполеоном Бонапартом на початку 19 століття, є найвищим орденом Франції.

Насамперед призначений для громадян Франції, він також регулярно присуджується іноземцям.

Серед минулих отримувачів у Сполучених Штатах співак Боб Ділан, зірка джазу Майлз Девіс, кулінарна ікона Джулія Чайлд, лідер руху за громадянські права Джессі Джексон та актор Арнольд Шварценеггер.

Бізнес-лідери рідко отримують цю нагороду, хоча колишній глава Airbus Джон Ліхі та Чон Х. Кім, колишній президент Bell Labs, входять до винятків.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі "бавовна": у місті чують звуки детонації БК

     • 1453018 переглядiв

    Зеленський показав де прожив рік війни

     • 1925685 переглядiв

    Україна готується до деокупації Криму: як саме

     • 8080730 переглядiв