ukenru
makron-ta-sholts-obgovorili-energetichnu-situatsiyu-v-yevropi

Макрон та Шольц обговорили енергетичну ситуацію в Європі

 • 141224 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Федеративної Республіки Німеччина Олаф Шольц обговорили енергетичну ситуацію в Європі, підтвердивши наміри знизити ціни на енергоносії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Єлисейський палац.

Деталі

Зазначається, що сторони обговорили енергетичну ситуацію в Європі, "з однаковим бажанням знизити ціни на енергоносії та зберегти європейську єдність".

“Лідери погодилися заохочувати продовження дискусій... щоб наступна франко-німецька Рада міністрів була якомога більш змістовною та амбітною, і щоб можна було швидко встановити нову дату (її проведення - ред.)”, - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що лідери Франції та Німеччини підтвердили спільні амбіції стосовно стратегічних аспектів двосторонніх відносин і висловили впевненість, що поточні дискусії приведуть до глибокого зміцнення партнерства.

Нагадаємо 

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес оголосив, що Іспанія, Португалія та Франція досягли угоди про збільшення кількості енергетичних підключень.

Українські Національні Новини

Політика