ukenru
makron-prokomentuvav-intsident-z-lyapasom

Макрон прокоментував інцидент з ляпасом

 • 30843 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Французький президент Емманюель Макрон прокоментував інцидент з ляпасом від чоловіка під час візиту в департамент Дром на південному сході Франції. Про це йдеться у інтерв'ю місцевому виданню Le Dauphine, пише УНН.

Цитата

“Цей інцидент я вважаю одиничним фактом, який не повинен відволікати увагу від інших важливих проблем, які стосуються більшості. У Франції існує свобода вираження думок, протиріч, свобода слова і демократичний плюралізм, це означає, що ми не можемо відокремитися від людей, яким ми даємо мандат на регулярній основі”, — заявив глава Франції.

Макрон додав, що після цього випадку він продовжить так само, як і раніше, спілкуватися з громадянами. 

Реакція французьких політиків

Французькі політики виступили з різким засудженням вчинку чоловіка. У французьких Нацзборах назвали вчинок чоловіка неприйнятним і порахували, що таким чином автор ляпасу хотів “наробити шуму”.

Депутат Ерік Кокерель заявив, що чоловік, який вдарив Макрона, вигукнув гасло, популярне серед ультраправих монархістів. З таким же гаслом на депутата напали кілька років тому представники руху Action Française. 

Лідерка головної опозиційної популістської політичної партії “Національний фронт” Марін Ле Пен написала в Twitter, що навіть найзапекліші демократичні розбіжності не можуть виправдовувати фізичне насильство.

Українські Національні Новини

Новини Світу