ukenru
makron-namir-zustritisya-z-putinim-v-nayblizhchi-tizhni-dlya-obgovorennya-ukrayini

Макрон намір зустрітися з Путіним в найближчі тижні для обговорення України

 • 11886 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон має намір найближчим часом особисто зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення ситуації в Україні і "Нормандського формату". Про це він заявив в суботу на прес-конференції за підсумками саміту Групи двадцяти, передає УНН, посилаючись на ТАСС.

"У найближчі тижні ми продовжимо з російським президентом той обмін думками, який мав місце в Японії, і в найближчі тижні у нас відбудеться нова двостороння зустріч... З президентом Путіним ми обговорили різні актуальні кризи, зокрема ситуацію в Україні. Я виступаю за те, щоб ми добилися конкретного просування з тим, щоб забезпечити відновлення зустрічей в нормандському форматі на рівні глав держав і урядів", - сказав французький президент.

При цьому він підкреслив, що "не має наміру проводити зустрічі просто заради їх проведення".

"Про це я прямо сказав президенту Путіну. Тобто маю на увазі, що повинна бути досягнута зміна нинішніх позицій", - зазначив Макрон.

Для підготовки цих переговорів чекають зустрічі "експертів і міністрів, які відбудуться в найближчі тижні", повідомив він.

"Вважаю, що в рамках головування Франції в Групі семи абсолютно необхідно, щоб були зроблені подібні ініціативи щодо Росії, які, передбачають використання всіх форм співпраці з основних питань, що стосуються дестабілізації і конфліктів у світі. Це повинно робитися без будь-якої наївності, але в той же час не слід закривати двері для переговорів", - зауважив французький президент.

"Мова не йде про зміну формату "сімки", а про те, щоб зробити ініціативи, які приведуть до корисних рішень", - підкреслив Макрон.

Як повідомляв УНН, під час зустрічі з Путіним на полях саміту "Великої двадцятки" Макрон обговорив Україну і нормандський формат.

Українські Національні Новини

Політика