makron-i-sunak-na-samiti-govoritimut-pro-navchannya-i-zbroyu-dlya-ukrayini

Макрон і Сунак на саміті говоритимуть про навчання і зброю для України

 • 719159 переглядiв

Деталі

Прем’єр-міністр Великої Британії збирається зустрітися зі своїм французьким колегою в Парижі в п’ятницю, де вони обговорять, як тісніше співпрацювати, щоб допомогти Україні захиститися від російського вторгнення.

Очікується, що вони підпишуть угоду про розробку ракет великої дальності "наступного покоління" - тих, які потрібні НАТО для захисту від загрози з боку режиму володимира путіна.

"Сунак та Макрон також мають намір продовжити координувати британські та французькі постачання зброї в Україну та спільне навчання українських морських піхотинців", - пише видання.

Французька газета 20 minutes з посиланням на дані Лондона повідомляє, що два лідери оголосять про "посилену координацію постачання зброї в Україну та навчання" українських солдатів, щоб "ще тисячі" були готові до бою.

Окрім питань європейської безпеки Макрон і Сунак намагатимуться владнати зокрема проблематичні питання потоку мігрантів і біженців через Ла-Манш.

Вони також обговорюватимуть встановлення постійної європейської морської присутності в Індо-Тихоокеанському регіоні, зазначає Reuters.

Щодо енергетичної безпеки Сунак і Макрон обговорять, як вони можуть забезпечити надійніші та дешевші джерела енергії.

Доповнення

Це буде перший за 5 років саміт керівників двох сусідніх держав. Коментатори кажуть, що зустріч покликана "надіслати повідомлення про єдність Заходу володимиру путіну".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Як подолати негативні наслідки стресу: розповідає експертка

     • 1674996 переглядiв

    Принц Едвард отримав титул герцога Единбурзького

     • 1442195 переглядiв