maizhe-polovyna-vybortsiv-ssha-vvazhaiut-shcho-na-dopomohu-ukraini-vytrachaietsia-zabahato-opytuvannia-ft

Майже половина виборців США вважають, що на допомогу Україні витрачається забагато - опитування FT

 • 35327 переглядiв

Майже половина американських виборців (48%) вважають, що США надають занадто багато допомоги Україні, а опитування Мічиганського університету підкреслило, що економічні проблеми впливають на їхню позицію щодо іноземної допомоги.

Близько 48% американських виборців вважають, що США витрачають надто багато на військову та фінансову допомогу Україні. Про це повідомила британська газета Financial Times, яка опублікувала результати опитування громадської думки, проведеного соціологами Мічиганського університету 5-6 грудня, передає УНН.

Деталі

Майже половина із 1 тис. респондентів у США не підтримує політику адміністрації президента США Джо Байдена щодо допомоги Україні. 27% заявили, що Вашингтон витрачає "правильну суму" і лише 11% вважають її недостатньою.

Газета звернула увагу на схожі настрої американців щодо фінансової допомоги Ізраїлю. Близько 40% опитаних вважають витрати США з цією метою надмірними, 30% називають їх достатніми.

Дослідники пов'язують високий рівень незгодних із політикою Байдена щодо військової та фінансової допомоги Україні та Ізраїлю із занепокоєнням станом американської економіки. Лише чверть респондентів назвали його добрим чи відмінним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без подальшої допомоги світ "просто дозволить нам померти" – Зеленська

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій

     • 33923 переглядiв