maibutnie-ukrainy-v-yevropi-ta-u-ramkakh-yevroatlantychnoi-spivpratsi-premier-ministr-islandii

Майбутнє України – в Європі та у рамках Євроатлантичної співпраці - прем’єр-міністр Ісландії

 • 28902 переглядiв

Прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір на спільній пресконференції з президентом Зеленським та іншими лідерами північних країн ЄС заявила про підтримку амбіцій України щодо членства в ЄС і НАТО.

Прем’єр міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським запевнила, що її країна підтримує амбіції України на шляху до Європейського Союзу та НАТО, передає кореспондент УНН.

Хочу запевнити, що ми дуже підтримуємо амбіції України у її майбутньому у Європі та у рамках Євроатлантичної співпраці. Тут ми абсолютно на стороні України. Вільна та незалежна Україна – наша спільна мета

- сказала прем’єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір.

Вона додала, що війна повинна закінчитися і Ісландія цілком підтримує Україну у цьому тривалому процесі досягнення миру.

Прем’єр Ісландії також зазначила, що її країна надає Україні переважно цивільну допомогу, а також надає політичну, гуманітарну та економічну підтримку.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що потрібно змусити російського диктатора путіна поважати Україну, Європу та міжнародне право. Напередодні самміту Україна-ЄС Зеленський наголосив, що позитивне рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС має бути ухвалено з огляду на виконання усіх рекомендацій. Бо відкладання рішення означатиме, що російський диктатор путін на нього вплинув.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримає 8 мільярдів євро та літаки F-16 від Данії

     • 104513 переглядiв

    Як захистити авто від воєнних ризиків?

     • 40730 переглядiв