ukenru
magate-prokomentuvalo-situatsiyu-na-zaporizkiy-aes

МАГАТЕ прокоментувало ситуацію на Запорізькій АЕС

 • 468478 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Міжнародна організація МАГАТЕ прокоментувала ситуацію на Запорізькій АЕС після повернення із місії на станції. Про це інформує УНН.

Деталі

В коментарі йдеться, що резервну лінію електропередачі, що забезпечує контрольовану російськими силами Запорізьку атомну електростанцію в Україні, навмисно відключили, щоб загасити пожежу, але вона не була пошкоджена.

Цитата

«ЗАЕС продовжує отримувати необхідну для безпеки електроенергію від свого єдиного діючого реактора. Україна повідомила, що цю резервну лінію буде під’єднано після гасіння пожежі» — йдеться у повідомленні.

У МАГАТЕ також додали, що генеральний директор Рафаель Маріано Ґроссі 6 вересня опублікує доповідь про ситуацію з ядерною безпекою в Україні – включно з висновками місії, яка побувала на ЗАЕС – а пізніше того ж дня проінформує Раду безпеки ООН про місію на АЕС.

Нагадаємо

Внаслідок пожежі через обстріли була відімкнена остання лінія, яка з'єднувала вузол Запорізької АЕС / Запорізької ТЕС з енергосистемою України, та відключений від мережі енергоблок №6, який живить власні потреби ЗАЕС.

Українські Національні Новини

Новини Світу