ukenru
m-shults-ochikuye-finalnoyi-ugodi-z-radoyu-yes-schodo-bezvizu-ukrayini-u-sichni

М.Шульц очікує фінальної угоди з Радою ЄС щодо "безвізу" Україні у січні

 • 9508 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Президент Європейського парламент Мартін Шульц заявив, що Україна виконала всі необхідні для лібералізації візового режиму критерії і висловив сподівання, що у Європарламенті сподіваються на досягнення фінальної угоди з Радою ЄС щодо безвізових поїздок для українців у січні. Про це йдеться у його промові на засіданні Євроради у четвер, передає УНН.

Він нагадав, що сьогодні Європейський парламент проголосував за механізмом призупинення безвізового режиму.

"Тепер, коли Україна виконала всі необхідні критерії для лібералізації візового режиму, настав час для того, щоб Рада зупинила затягувати (процес - ред.). Надання можливості безвізових поїздлк в Шенгенську зону для громадян України буде ще одним таким необхідним повідомленням про підтримку. Європейський парламент був готовий до переговорів з вересня, і ми щиро сподіваємося на те, щоб завершити угоду з Радою ЄС в січні", - сказав М.Шульц.

Засідання у форматі "тріалогу" між державами-членами ЄС і Європарламентом щодо надання Україні лібералізації візового режиму з Євросоюзом очікується у січні.

Нагадаємо, Європарламент переніс розгляд українського "безвізу" на квітень 2017 року.

Єврокомісар Дімітріс Аврамопулос висловив сподівання, що угода про лібералізацію візового режиму для України і Грузії запрацює на початку весни.

Раніше у Раді ЄС ухвалили рішення, що візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС - так званого механізму призупинення. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Українські Національні Новини

Політика