ukenru
m-pens-nazvav-pravilnim-rishennya-pro-vidstavku-m-flinna

М.Пенс назвав правильним рішення про відставку М.Флінна

 • 9634 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Рішення про відставку радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкла Флінна було правильним та своєчасним. Про це віце-президент США Майк Пенс повідомив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом, передає УНН.

"Можу вам сказати, що ті факти, які повідомив мені генерал М.Флінн виявились невірними. І я повністю згоден з президентом і все було зроблено правильно і своєчасно", - сказав М.Пенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Д.Трамп розглядає чотири кандидатури на заміну М.Флінну

Нагадаємо, М.Флінн пішов у відставку пізно ввечері 13 лютого після того, як він визнав, що ввів в оману високопосадовців із команди президента Д.Трампа щодо змісту своїх контактів із послом Росії в США.

Він спершу сказав віце-президенту Майку Пенсу, що в грудні 2016 року під час неодноразових розмов із послом Росії Сергієм Кисляком не обговорював санкції у той час, коли колишній президент США Барак Обама готував нові санкції проти Росії через імовірне втручання Москви в президентські вибори. Ці заяви М.Флінна дозволили М.Пенсу в телевізійному інтерв’ю виступити на захист радника з національної безпеки.

Але за деякий час М.Флінн у відповідь на опубліковані доповіді американських спецслужб визнав, що, можливо, обговорював санкції з С.Кисляком. Таке обговорення могло бути порушенням законів США, які забороняють вести зовнішньополітичні переговори приватним особам (а в грудні 2016 року М.Флінн ще не обіймав жодних офіційних посад).

Українські Національні Новини

Політика