ukenru
m-pens-nato-ta-ssha-prodovzhuvatimut-zaklikati-do-vidpovidalnosti-rosiyu-za-diyi-v-ukrayini

М.Пенс: НАТО та США продовжуватимуть закликати до відповідальності Росію за дії в Україні

 • 7458 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. НАТО продовжуватиме відповідати на загрози з боку Росії та закликатиме її до відповідальності за виконання Мінських угод. Про це віце-президент США Майк Пенс повідомив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом, передає УНН.

"Нам як і раніше потрібно реагувати на ті загрози, які стоять перед нами на сході. НАТО укріплює свою оборону, розгортуючи батальйони в державах Балтії, Польщі. І як я запевнив Генсека під час нашої зустрічі, після зусиль Росії перекроїти міжнародні кордони з допомогою сили, США продовжуватимуть очолювати процес і забезпечувати передове базування та виконувати інших зобов'язань, що стосується важливих дій. НАТО буде продовжувати закликати до відповідальності Росію з тим, щоб були повністю виконані Мінські угоди, з тим, щоб понизився рівень ескалації та насильства на Сході України і ми закликаємо обидві сторони дотримуватись угоди про припинення вогню, яке почалось сьогодні. І ми молимось за те, щоб був мир в Україні. І я хочу запевнити, що США буде продовжувати закликати до відповідальності Росію", - сказав він.

Нагадаємо, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Європі настав час переглянути свої відносини із США щодо спільної безпеки та усвідомити, що “свобода не є безкоштовною”, що і Брюсселю, і Вашингтону варто приділяти більше уваги і ресурсів реалізації мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Новини Світу