ukenru
m-betsa-pro-pozov-ukrayini-proti-rf-u-sudi-oon-rosiya-ne-vteche-vid-vidpovidalnosti

М.Беца про позов України проти РФ у суді ООН: Росія не втече від відповідальності

 • 7358 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У міністерстві закордонних справ України, говорячи про початок попередніх слухань щодо позову України до РФ, поданого МЗС 16 січня, зазначили, що Росія не втече від відповідальності за теракти, вбивства, тортури та інші злочини. Про це заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Росія не втече від відповідальності за теракти, вбивства, тортури та інші злочини", - зазначила вона.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочинає попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика