ukenru
lyudinu-kononenka-umanskogo-khochut-priznachiti-na-posadu-ministra-finansiv

Людину Кононенка Уманського хочуть призначити на посаду міністра фінансів

 • 12358 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Ігоря Уманського, якого журналісти називають людиною опального схемника Ігоря Кононенка, хочуть призначити на посаду міністра фінансів. Це станеться після відставки чинного Кабінету міністрів, яка очікується на позачерговому засіданні Верховної Ради в середу, 4 березня, повідомляють джерела, близькі до Офісу Президента, пише УНН.

Так, за даними джерел, Президент Володимир Зеленський всерйоз розглядає кандидатуру Ігоря Уманського на пост глави Мінфіну.

Примітно, що він може очолити відомство незалежно від того, хто в підсумку стане новим прем'єр-міністром.
Відзначимо, що раніше ряд ЗМІ та журналістів називали Уманського "людиною Кононенка". Зокрема, про це стверджував в той час журналіст-розслідувач, а тепер народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

Цю ж інформацію підтверджував колишній міністр фінансів Олександр Данилюк, заявляючи, що саме опальний схемщик, олігарх і бізнес-партнер п'ятого президента Петра Порошенка Ігор Кононенко нав'язував Ігоря Уманського йому в заступники.

Нагадаємо, Уманський працює чиновником з 1998 року. Він встиг засвітитися в різних держструктурах, включаючи Мінфін, Нацбанк і т.д., при різних владах, починаючи від другого президента Леоніда Кучми, і закінчуючи Петром Порошенком. Короткий час навіть був і. о. міністра фінансів в уряді Юлії Тимошенко. Встиг і за прем'єрства Віктора Януковича попрацювати на державу. Крім того Ігор Уманський входив до складу ради американської компанії Gase Energy, Ltd, яка підозрювалася у відмиванні грошей в Україні і виведення їх в США. Влада США розслідує участь цієї компанії в корупційних схемах.

Згідно з декларацією, Уманському належить три квартири в Києві. Причому, найбільшу з них - на 103 квадратних метра - він записав на свою дочку Софію. Також серед майна чиновника значиться автомобіль преміум-класу MERSEDES S500L 4matic, записаний на його дружину Діану.

Цікаво, що, починаючи з 2014 року, Уманського неодноразово називали кандидатом в крісло глави Мінфіну або навіть прем'єра, однак задовольнявся він посадами заступників і радників.

Поки невідомо, чи затвердить Зеленський Уманського як главу Мінфіну, з огляду на його зв'язок з Кононенком і Порошенком, а також участь в схемі відмивання грошей і виведення їх в США.

Українські Національні Новини

Політика