lytva-zatverdyt-tryrichnyi-plan-dopomohy-ukraini-vkliuchaiuchy-viiskovu-pidtrymku

Литва затвердить трирічний план допомоги Україні, включаючи військову підтримку

 • 19562 переглядiв

Литва має намір затвердити трирічний план допомоги Україні, що включає військову підтримку, гуманітарне розмінування та ремонт обладнання, як підтвердив прем'єр-міністр Литви.

Литва планує затвердити трирічний  план військової та іншої допомоги Україні, яка включатиме лікування й реабілітацію, навчання військових, проведення гуманітарного й військового розмінування та ремонт воєнної техніки. Про це повідомила прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте під час спільного  брифінгу з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає кореспондент УНН.

Ми мусимо робити ще більше, й тому ми домовилися проконсультувавшись з нашими колегами у Києві затвердити трирічний план військової та іншої допомоги Україні, яка буде включати лікування та реабілітацію військових, навчання нових військових, проведення гуманітарного та військового розмінування й відновлення військових машин 

- розповіла Шимоніте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Литва підписали угоду про технічне та фінансове співробітництво

Глава українського уряду Денис Шмигаль зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення росії Литва надала Україні допомогу на понад 1 млрд євро.

"За останні місяці ми також отримали броньовані машини, амуніцію, радіолокаційне обладнання, морські радари. У листопаді Литва передала дві пускові установки системи ППО NASAMS. Вони вже на бойовому чергуванні", — зазначив Шмигаль.

Крім того, Шмигаль висловив вдячність за позитивний розгляд звернення щодо надання Україні засобів РЕБ литовського виробництва для протидії російським безпілотникам.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Із Гази до Єгипту за добу вивезли 8 українців - МЗС

     • 18734 переглядiв

    Grain From Ukraine: Україна готується розширити зернову програму

     • 24991 переглядiв