lytva-prezentuvala-onovlenu-kontseptsiiu-koalitsii-z-rozminuvannia-dlia-ukrainy

Литва презентувала оновлену концепцію «Коаліції з розмінування» для України

 • 45541 переглядiв

Литва представила Україні оновлену концепцію розмінування, яка зосереджується на гуманітарному та бойовому розмінуванні на територіях, що постраждали від війни, що є пріоритетом допомоги Литви Україні на 2024-2026 роки.

Міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас презентував оновлену концепцію "Коаліції з розмінування" заступникові Міністра оборони України Юрію Джигиру під час його візиту до Вільнюса. Про це УНН повідомляє з посилання на повідомлення українського оборонного відомства.

Концепція включає в себе як елементи "гуманітарного розмінування" звільнених окупованих територій, так і "бойового розмінування" на лінії зіткнення з ворогом.

"Міни та нерозірвані снаряди, якими Росія засіяла наші землі, – це не лише перешкода контрнаступу, це – постріл в наших дітей та онуків, тому що заміновані країни продовжують потерпати від цих невидимих убивць десятиріччями після закінчення воєн. Литва сьогодні очолює дуже важкий напрямок боротьби з цією підступною зброєю. Зокрема, розширення роботи коаліції на зони бойових дій підтверджує готовність швидко враховувати найгостріші проблеми і знаходити шляхи їх вирішення", – наголосив Юрій Джигир.

За словами Арвідаса Анушаускаса, для литовської сторони реалізація цього питання є основним пріоритетом в наданні допомоги Україні на 2024-2026 роки. До протимінної коаліції, очолюваної Литвою, наразі мають намір приєднатися 22 країни.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У МАГАТЕ відреагували на 8 блекаут на Запорізькій АЕС

     • 36592 переглядiв