lytva-poobitsiala-prodovzhuvaty-tysnuty-na-partneriv-dlia-zaprovadzhennia-bilsh-zhorstkykh-sanktsii-proty-rf

Литва пообіцяла продовжувати тиснути на партнерів для запровадження більш жорстких санкції проти рф

 • 15273 переглядiв

Як заявила прем'єр-міністр нгріда Шимоніте, Литва обіцяє чинити тиск на союзників для посилення санкцій проти росії та білорусі, а також шукати шляхи використання заморожених російських активів для допомоги у відновленні України.

Литва буде продовжувати тиснути на партнерів для того, щоб накладати більш жорсткі санкції на росію та білорусь. Про це повідомила прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає кореспондент УНН.

Невпинно ми будемо продовжувати тиснути на партнерів з тим, щоб накладати наступні більш жорсткі санкції на росію, білорусь та Іран та будь-яку іншу країну чи фізичну особу, які будуть намагатися допомагати росії в її неспровокованій агресії проти України

 - сказала Шимоніте.

Окрім того, вона заявила, що Литва буде шукати юридичні та інші механізми, як на Європейському, так й на міжнародному рівні, щоб публічні та приватні заморожені, мобілізовані російські активи можна було розморозити та поставити на шлях фінансування, відновлення України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан погрожує заблокувати важливі рішення ЄС щодо України – Politico

Доповнення

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляку повідомляв, що 12 пакету санкцій немає, тому що психологічно окремі країни не готові остаточно розірвати всі економічні зв'язки з рф.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Китай дозволив безвізовий в'їзд для громадян шести країн

     • 14439 переглядiв

    Перші результати ІТ-коаліції: Латвія передала обладнання для ЗСУ

     • 13971 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Запоріжжя

     • 24341 переглядiв