lyashko-pro-povernennya-ubolivalnikiv-na-stadioni-oriyentuyemosya-na-polschu

Ляшко про повернення уболівальників на стадіони: "орієнтуємося на Польщу"

 • 10178 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прокоментував вірогідність прийняття рішення про повернення уболівальників та журналістів на футбольні стадіони, передає УНН.

Так, за словами Віктора Ляшка, МОЗ сьогодні уважно відстежує ситуацію в країнах Європи, де матчі вже відновлені, але не завжди - за участі фанатів.

Він нагадав, що у Польщі дозволили повернутися глядачам на трибуни з 19 червня, і Україна вивчатиме досвід сусідів.

"Повернення уболівальників відбулося лише у Польщі, де глядачам дозволили прийти з 19 червня, але наповненість стадіону не більше 25%. Також в Угорщині, але уболівальникам дозволяється займати тільки кожне четверте місце. Більше орієнтуємося на Польщу, спілкуємося з колегами і будемо приймати рішення", - сказав Ляшко.

Зазначимо, що з проханням дозволити присутність на футбольних матчах уболівальникам і журналістам до МОЗ звернувся президент УАФ Андрій Павелко

За його словами, на цьому етапі йдеться про формат заповнення стадіонів не більше ніж на 10-25%. Але й така перспектива стане ще однією важливою перемогою.

"Хоча, сумний приклад “Карпат” нагадує, що пандемія ще не зупинена. Тому варто бути дуже обережними та прислухатися до рекомендацій МОЗ.

... головне завдання - створити безпечну можливість, з чітким дотриманням медичного протоколу, журналістам працювати на матчах, а вболівальникам підтримувати улюблені команди. Це надзвичайно важливо і для ЗМІ, і для фанатів, і для клубів, і для всього українського футболу", - уточнив Павелко.

Як писав УНН, Інфантіно розповів про плани підтримки УАФ і зібрався в Україну

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    На Черкащині вже понад 500 інфікованих коронавірусом осіб

     • 11683 переглядiв

    Бойовики не пропускають людей через лінію розмежування

     • 11034 переглядiв