ukenru
lutsenko-spodivayetsya-scho-rada-rozglyane-zakonoproekt-pro-zakhist-ditey-nayblizhchim-chasom

Луценко сподівається, що Рада розгляне законопроект про захист дітей найближчим часом

 • 7292 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. В найближчий час парламент розгляне законопроект про захист дітей від сексуального насильства і сексуальної експлуатації. Про це в мережі Facebook повідомила народний депутат України Ірина Луценко, передає УНН.

"Протидія домашньому насильству і захист дітей - те, чим я займаюсь як депутат останніми роками, і це моя послідовна позиція. Наприкінці минулого року був прийнятий пакет законів проти домашнього насильства, але парламент не встиг розглянути законопроект про захист дітей від сексуального насильства і сексуальної експлуатації. Сподіваюсь, що він буде внесений на порядок денний найближчим часом, можливо, вже на наступному тижні. Також сподіваюсь на підтримку колег депутатів, адже ця тема дуже важлива і болюча", - розповіла І. Луценко.

Депутат додала, що "треба починати боротьбу з цими явищами на законодавчому рівні", перш за все, кардинально підвищуючи відповідальність за такі кримінальні злочини і надати правоохоронним органам відповідні механізми.

"Насильство проти дитини, сексуальне насильство - це просто за межею добра і зла. Це назавжди калічить дитину, а відтак - все наше суспільство", - резюмувала І.Луценко.

Нагадаємо, в Україні вступили в силу норми закону № 2227-VIII, які стосуються зміни переліку обтяжуючих обставин при скоєнні злочину.

Українські Національні Новини

Політика