ukenru
lutsenko-intsident-z-nayyemom-ne-povyazaniy-z-deputatskimi-povnovazhennyami

Луценко: інцидент з Найємом не пов'язаний з депутатськими повноваженнями

 • 8881 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Інцидент з народним депутатом Мустафою Найємом є побутовим конфліктом і не стосується виконання ним депутатських повноважень. Про це сьогодні заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на форумі "Острог Forum – 2018" у Рівненській області, передає УНН.

"Ця справа не стосується виконання депутатських повноважень, а отже - не може кваліфікуватися як напад на державного діяча. Це – звичайна побутова ситуація учасників дорожнього руху. Ми зі своїми колегами ведемо досить швидку роботу щодо екстрадиції (з Азербайджану – ред.) одного учасника бійки", - сказав Луценко.

Він зазначив, що "хто б не був стороною конфлікту – депутат – не депутат, активіст – не активіст, правоохоронна система має діяти по закону".

Нагадаємо, Найєма побили увечері 30 квітня біля Бессарабського ринку.

Трьом зловмисникам, які напали на народного депутата Мустафу Наєма, оголосили підозру. Заочно оголошено про підозру ще одному чоловіку, який безпосередньо вдарив депутата в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження середньої тяжкості. Для усіх затриманих обрали запобіжні заходи.

Найєм заявив, що четвертий нападник вилетів до Баку. В Азербайджані підозрюваного затримали, готується екстрадиція.

Крім того, правоохоронці встановлюють особу п'ятого учасника побиття Найєма.

Українські Національні Новини

Політика