ukenru
lutkovska-ne-otrimala-vidpovidi-schodo-zustrichi-iz-zatrimanimi-v-rf-ukrayinskimi-prikordonnikami

Лутковська не отримала відповіді щодо зустрічі із затриманими в РФ українськими прикордонниками

 • 7146 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. На сьогодні уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська все ще не мала можливості зустрітися з затриманими в Росії українськими прикордонниками. Про це під час прес-конференції заявила уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська, передає кореспондент УНН.

“Я звернулась до омбудсмена (російського - ред.) з приводу українських прикордонників, що незаконно утримуються в РФ — я готова разом з нею відвідати будь-яке місце. Я поки що не отримала згоди від омбудсмена РФ”, — заявила В.Лутковська.

Вона додала, що розраховує на прийняття оновленого Меморандуму про співпрацю між омбудсменами України та Росії.

“Можу сказати, що дуже розраховую на те, що буде підписаний оновлений меморандум про співпрацю між двома омбудсменами, який для мене є дуже важливим з точки зору, щоб ефективно захищати інтереси українців на території РФ. За офіційною інформацією МЗС, це приблизно 5 тисяч осіб, не тільки політичні в’язні — всі, хто поїхав на роботу до РФ. В оновленому меморандумі я б хотіла прописати можливість взаємних моніторингових візитів”, — підкреслила В.Лутковська.

Вона додала, що дія старого меморандуму вже закінчилась, і російська сторона запропонувала оновити його і переписати, “прописавши спільні моніторингові візити”.

Як повідомляв УНН, 3 жовтня під час моніторингу державного кордону на Сумщині зникли двоє прикордонників. Водночас російські ЗМІ повідомили про затримання ФСБ двох порушників, які назвались прикордонниками Сумського загону.

Нагадаємо, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення двох прикордонників на кордоні з Росією. Інформація про перебування їх у РФ – підтвердилась.

Українські Національні Новини

Політика