ukenru
lukashenko-zayaviv-scho-ssha-khochut-rozvyazati-viynu-rukami-polyakiv-pribaltiv-ta-ukrayintsiv

Лукашенко заявив, що США хочуть розв'язати війну "руками поляків, прибалтів та українців"

 • 21815 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Правитель Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Сполучені Штати Америки, використовуючи Польщу, країни Балтії, Україну та міграційну кризу на кордоні Білорусі хочуть розв'язати війну. Слова Лукашенко цитує агенство БЕЛТА, інформує УНН.

Цитата

"Вони намагаються скористатися цими бідними біженцями, цим процесом. Вже і мета їх проглядається. Вони вже відкрито кажуть: підключити НАТО. А що значить НАТО? Розв'язати війну. Вони нас провокують. Це не треба Європі, Європа не хоче цього, Європа не хоче війни. Кому ця війна потрібна? Американцям, - заявив Лукашенко. - Сьогодні, ви бачите, монополярний світ зникає. Вони люблять чужими руками воювати, і треба десь ось тут заварушку знову створити. А вони осторонь спостерігатимуть і зброю будуть постачати для того, щоб ми вбивали один одного і економіка опустилася, вони знову з доларом, який зараз друкують, прийдуть сюди, щоб нам допомогти, і Америка знову, як Трамп казав, насамперед домінувати... Зробити вони це хочуть руками поляків, прибалтів та українців".

Що передувало

Тисячі мігрантів з Близького Сходу та інших гарячих точок застрягли на східному кордоні Європейського Союзу в кризі, яку, за словами блоку, спровокували білоруси, а саме самопроголошений правитель Олександр Лукашенко.

Польща направила на кордон військових і поліцію, щоб не допустити перетину мігрантами кордону з Білорусі.

ЄС звинувачує Мінськ у тому, що він ввозить мігрантів в країну та штовхає їх через кордони ЄС, звинувачення, які Лукашенко заперечує, у спробі дестабілізувати своїх західних сусідів і весь блок.

Українські Національні Новини

Новини Світу