lukashenko-zanepokoyivsya-naroschennyam-sil-nato-i-ssha-bilya-kordoniv-bilorusi

Лукашенко занепокоївся нарощенням сил НАТО і США біля кордонів Білорусі

 • 8606 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко занепокоївся нарощенням сил НАТО і США, про це він заявив у Посланні білоруському народу і Національним зборам, передає УНН з посиланням на "БелТА".

"Нас не може не турбувати збільшення військових сил НАТО і США в сусідніх державах. Це реалії, які вимагають зміцнення бойової могутності Збройних Сил Білорусі, вжиття заходів для забезпечення нашої безпеки", - сказав Олександр Лукашенко.

Ламаються механізми глобального стримування, а намір США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності загрожує непередбачуваними наслідками, звернув увагу очільник Білорусі.

"Нову реальність, м'яко кажучи, некомфортну для всієї світової спільноти, створює напруженість політичного діалогу найбільших світових держав - США, Китаю, частково Індії і Росії", - зазначив Лукашенко.

Також він додав, що Білорусь, удосконалюючи обороноздатність, наскільки можливо розвиває взаємодію в форматі "від договору до організації", бере участь в маневрах, підвищує ефективність регіонального угруповання військ. Спільно з головним союзником країна готується до проведення білорусько-російського навчання "Щит Союзу - 2019" .

Нагадаємо, днями Лукашенко заявив, що Білорусь готова посилити свою роль у врегулюванні конфлікту в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Резервісти України матимуть своє свято

     • 9654 переглядiв

    В Україні встановили День сержанта ЗСУ

     • 10006 переглядiв

    Президент змінив склад комісії з питань громадянства

     • 10668 переглядiв

    День піхоти будуть відзначати 6 травня

     • 15792 переглядiв

    У день дебатів Київ червоний від заторів

     • 12834 переглядiв