ukenru
lukashenko-doruchiv-povnistyu-perekriti-kordon-z-ukrayinoyu

Лукашенко доручив повністю перекрити кордон з Україною

 • 29739 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною. Про це глава Білорусі розповів сьогодні на урочистих зборах на честь Дня Незалежності, передає УНН із посиланням на БЕЛТА.

Цитата

"Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною", - сказав Лукашенко.

Додамо

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив про завершення проведення в країні масштабної антитерористичної операції.

Також Лукашенко заявив, що суверенітет південних сусідів — України — нібито “тане”, але в цьому “братський український народ” не винен.

Довідка

Білорусько-український кордон — кордон між Україною та Білоруссю, що існує формально з моменту набуття незалежності України від Радянського Союзу, тобто від 24 серпня 1991 року і успадкував своє розташування від кордону між УРСР та БРСР. Довжина кордону становить 1084 км.

За даними ЗМІ, до початку політичної кризи у Білорусі товарообіг між Києвом та Мінськом розвивався швидкими темпами, а з 2016 до 2019 року щорічно збільшувався на 16-20%.

З початком політичної кризи у Білорусі та агресивних дій режиму Лукашенка Україна значно скоротила товарообіг з цією країною. У 2020 році Київ експортував товарів на 1,3 млрд доларів, а завіз в країну ‒ на 2,9 млрд доларів. За січень березень поточного року ці показники становлять 0,3 млрд та 0,09 млрд доларів відповідно.

Українські Національні Новини

Політика